Dizajn web stranica

Web dizajn odnosno izrada web stranica je nezaobilazan proces pri kreiranju uspješnog poslovanja.

Pri dizajniranju vlastitih internetskih stranica važno je misliti na nekoliko stvari, da su web stranice responzivne, odnosno da se prilagođavaju pregledu na svim veličinama zaslona, da je dizajn moderan i u skladu s trendovima, te da se komuniciraju jasne i sažete informacije.

Komunikacija i dizajn

Pri dizajniranju web stranice važno je znati koja je ciljana skupina kojoj se klijent obraća. Ciljana grupa može biti specifična dobna grupa, ili specifična kulturna skupina, ili grupa ljudi sa specifičnim interesom za određene robe i usluge. Poznavanje ciljane grupe korisnika web stranice definirati će smjer dizajna same stranice.

User experience ili iskustvo korištenja web stranice

Današnji trendovi u dizajniraju web stranica sugeriraju jednostavan, čist i lako razumljiv dizajn, pri čemu su poruke jasno komunicirane i kretanje korisnika po stranici je maksimalno olakšano i pojednostavljeno.

User experience se nadovezuje na layout ili dizajn stranice i navigaciju za kretanje po samoj stranici. Ako korisnik koristeći web stranicu zaključi da web stranica sadrži korisne informacije te da je jednostavna za korištenje, nastavit će se i dalje koristii njome i vraćati joj se u budućnosti.

Tekstovi i slike na web stranici

Preporučljivo je da prilikom pisanja tekstova za vašu web stranicu tekstovi ne budu ni prekratki (šturi) ni preopsežni. U prosjeku bi to bilo 300 riječi po stranici. Tekst bi trebao biti informativnog karaktera, a teme ili informacije u tekstu ne bi se smijele ponavljati kako bi se samo zadovoljila forma.

Današnje tražilice, primjerice Google, ocjenjuje kvalitetu teksta što utječe na konačni smješta stranicu na tražilici. Korisnici web stranice klim na vašu stranicu, duljinom boravka na stranici te načinom korištenja stranice, indirektno daju informaciju tražilicama da li je sadržaj na stranici relevantan ili ne. Stoga bolje je odvojiti malo više vremena u pisanje tekstova za web stranicu i ponuditi korisnicima kvalitetan sadržaj.

Slike su odličan alat da dopunite dizajn i ritam stranice, vizualno prenesete korisnicima određenu poruku ili stvorite određenu atmosferu web stranice. Važno je da su slike visoke rezolucije, ali da su optimizirane za web stranice kako ne bi usporavale učitavanje stranice. Također, kada razmišljate o galeriji slika, bolje je odabrati manju količinu fotografija i olakšati korisnicima pregledavanje. Zatrpavanje galerije s mnogo fotografija, značit će da ih neće niti pregledati do kraja i otići s vaše stranice.

Da li mogu samostalno mijenjati sadržaj web stranice nakon što je napravljena?

Sve web stranice izrađujemo na WordPress platformi kako bi vam olakšali pristup sadržaju web stranice ukoliko želite samostalno izmijeniti neki dio sadržaja ili napisati novu objavu.

WordPress je najpopularnija platforma za izradu web stranica u svijetu. Neke statistike pokazuju kako je čak 30% svih web stranica izrađeno upravo na wordpress platformi.

Ukoliko vam treba savjet oko pisanja tekstova i oko odabira slika za vašu stranicu, slobodno nam se obratite i pomoći ćemo vam s obabirom.

Naš tim će vam pomoći pri izboru najboljeg dizajna, odnosno layouta za vaše područje djelovanja, pri izboru boja i tipografije te vam može pomoći i s pisanjem tekstova za vašu web stranicu.

Uz izradu web stranica nudimo vam slijedeće usluge:

Zakup domene

Ukoliko nemate vlastitu domenu, možemo ju zakupiti za vas.
Zakup besplatne .hr domene radimo gratis uz izradu web stranica.

Saznaj više

Hosting

Nudimo različite pakete hosting usluga, prilagođene vašim potrebama.
Od klasičnog shared Hostinga do VPS-a i Dedicated servera.

Saznaj više

Održavanje web stranica

Neovisno da li ste web stranice izrađivali kod nas ili niste, možete zatražiti uslugu održavanja i administriranja web stranica ili redizajna.
Saznaj više